Warning: A non-numeric value encountered in /home/pixelmad/harms-as.dk/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752

Solen skinner fra en meget blå himmel. Sneen på Illimani bjerget glimter i strålerne. Lyde fra skolen ved siden af, trafikstøj , en der spiller på panfløjte trænger ind i hotelværelset. Her er ikke for varmt ikke for koldt. Ilt niveauet er derimod en udfordring, det er ikke højt her i La Paz, verdens højest beliggende hovedstad.

 

IMG_0666

 

Man lander 4100 m over havets overflade og kører ned i byen. Vores hotel ligger i 3600 m fortæller de os. Den bydel hvor Gustu, Claus Meyers restaurant ligger, er et par hundrede meter længere nede i bydelen Zona sur. Hele byen, med sine 2.2 mill. indbyggere ligger alt muligt der imellem på.

La Paz er fascinerende, om man kan lide den, er som med alt andet et spørgsmål om smag.

Jeg kan ikke rigtig bestemme om jeg kan lide den eller ej. Jeg vil ikke vælge at bo her. Det er for højt og for bøvlet, men at besøge La Paz er en god oplevelse. Man udfordres på fysikken, gaderne er stejle som i meget stejle, lårmuskler og åndedræt bliver sat på prøve og det kan jeg jo godt lide. Jeg vandre gerne rundt i de stejle gader bare fordi jeg kan.

Alle muligheder for shopping findes i denne by. Billigt markeds gejl, dyrt designer tøj og sikkert også diverse kopier. Lama foster og cocablade, strik i alpacha uld med lama mønster på, huer, handsker og hatte. Skræddersyet jakkesæt, kloakrør, grønsager og kød. Selvfølgelig fås den klassiske bowlerhat også.

IMG_0645

Det er her i La Paz vi har holdt nogen tiltrængte fridage efter 10 meget intense møde dage. I dag flyver vi tilbage til tropebyen Santa Cruz for lige at holde de sidste møder og få den sidste tropevarme før turen atter går hjem til Danmark.

På vejen til La Paz var vi kort forbi Cochabamba, Bolivias tredjestørste by. Den ligger mellem Santa Cruz og La Paz i ca. 2500 m højde. Rigtig dejlig by, smuk og grøn med et tempereret klima, desværre havde vi kun 48 timer i byen men den er noteret til et besøg næste gang turen går til Bolivia.

IMG_0675